ŞANLIURFA / SURUÇ - SURUÇ KIZ ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ

DİLİMİZİN ZENGİNLİKLERİ

.

May

Dilimizin Zenginlikleri nisan ayı çalışması yapıldı. Öğretmenlerimiz tarafından hazırlanan çalışma ile öğrencilerimize Divan Edebiyatı şairlerinden örnek beyitler ezberletilerek eski ve yeni arasında bağ kurulmuş, öğrencilerin yeni sözcükleri öğrenmeleri sağlanmış ve bu sayede kelime hazneleri daha da zenginleşmiştir.

Ayrıca etkinlik kapsamında öğrencilerimiz tarafından şiir dinletisi yapılmış ve öğrenmeleri pekişmiştir.

Etkinlikte emeği geçen tüm öğretmenlerimize teşekkür ederiz.

Mrt

Dilimizin zenginlikleri projesi şubat ayı etkinlikleri kapsamında okul ve sınıf panoları hazırlandı. Tüm sınıflarda “Anlat Bakalım” ve “Drama ile Atasözü/Deyim Anlatma” etkinliği yapıldı. Ayrıca okul genelinde düzenlenen “Atasözü/Deyim Resimleme” etkinliği sonucunda ortaya çıkan eserlerden oluşan resim sergisi yapıldı.

Sergiye, Suruç Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Sayın İbrahim Güneş ile Suruç İlçe Milli Eğitim Müdürü Sayın Mehmet Han Özdemir de katılarak eserlerle yakından ilgilendi ve beğenilerini sundu.